ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΛΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Μια συνταγή για τους vegan και gluten free φίλους και φίλες!
Από τον Sergios Balakas (απόφοιτος σχολής μαγειρικής IEK Praxis)

και εργαζόμενο στα DirfisMushrooms.


Υλικά για 2 άτομα
Ταλιατέλλα κόκκινου ρυζιού 200g
Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμάχιο
Φρέσκο κρεμμύδι 2 τεμάχια
Φρέσκια Χρυσή τρομπέτα 100g
Φρέσκο Μανιτάρι Κοράλλι Δίρφυς 50g
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι

Για την σάλτσα
Λευκό κρασί μοσχάτο Αλεξανδρείας 100ml
Φρέσκια Λεντινούλα 4 τεμάχια μεσαίου μεγέθους κομμένα σε φέτες
Ελαιόλαδο 4 κ.σ.
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση


Τα μανιτάρια
Κόβετε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρετε πρώτα την πιπεριά μέχρι να ροδίσει και έπειτα ρίχνετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίζουν ελαφρά. Τέλος, ρίχνετε την μισή ποσότητα από το φρέσκο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και σοτάρετε για ακόμη 1 λεπτό με όλα τα υλικά μαζί. Αφήνετε στην άκρη.


Η Σάλτσα
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε 4κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρετε την Λεντινούλα για 4 λεπτά το πολύ, ανάλογα την φωτιά. Σβήνετε με το κρασί και κατεβάζετε από την φωτιά. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε μέχρι το μίγμα να ενωθεί. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.


Οι Ταλιατέλλες
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε 1 λίτρο νερό με 1κ.σ. αλάτι και μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει ρίχνετε τις ταλιατέλλες. Βράζετε 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς ελαφρά ώστε να μην κολλήσουν. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε στο πιάτο σας.


Το Σερβίρισμα
Το πιάτο σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να ενσωματώσετε τα μανιτάρια με τις Ταλιατέλλες και να περιχύσετε με την σάλτσα λευκού κρασιού. Μπορείτε να κρατήσετε λεπτές φέτες ωμής Λεντινούλας για γαρνίρισμα.