ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΕΣ ΔΙΡΦΥΣ

ΥΛΙΚΑ

2 τσιπούρες

1 Μεζεδάκι Λεντινούλα 220γρ

1 καλαθάκι φρέσκιες Λεντινούλες 200γρ

2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια

4 σκελίδες σκόρδο 

Μισό Κρεμμύδι ξερό ψιλοκκομένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 baby πατάτες 

2κ. σούπας φρεσκοτριμμένο Τζίτζερ

6 κ.σούπας αλεύρι

Ελαιόλαδο

Λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φιλετάρουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Τεμαχίζουμε τις φρέσκιες Λεντινούλες σε φέτες πάχους 1εκ. Τεμαχίζουμε τις πατάτες στη μέση ή κυδωνάτες με το φλούδι. Φιλετάρουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Τεμαχίζουμε τις φρέσκιες Λεντινούλες σε φέτες πάχους 1εκ. Τεμαχίζουμε τις πατάτες στη μέση ή κυδωνάτες με το φλούδι.    

Για την γαρνιτούρα

Σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι απλώνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει τοποθετούμε πρώτα τις πατάτες, μόλις ροδίσουν εξωτερικά, συνεχίζουμε με τις πιπεριές, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα φρέσκα μανιτάρια. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά μας 2κ.σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και μετά σβήνουμε με το κρασί (μισό ποτήρι του κρασιού), προσθέτουμε αλάτι πιπέρι. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.

 Για το Ψάρι

Προσθέτουμε στα φιλέτα μας αλάτι, πιπέρι και αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές. Στο ίδιο τηγάνι αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο από το βαζάκι με το ΜΕΖΕ Λεντινούλα, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και απλώνουμε τα 4 φιλέτα τσιπούρας. Σοτάρουμε την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ανακατεύουμε 2 κουταλιές αλεύρι και σβήνουμε με λευκό κρασί μέχρι να δέσουν τα υγρά σε μια ελαφριά σάλτσα. Σερβίρουμε το ψάρι, τις Λεντινούλες και τα λαχανικά μας πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο θυμάρι. 

Καλή όρεξη.