ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΣΥΚΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑ

By executive chef Dave J Critchley

 

Σκεύη: 1 τηγάνι, μαχαίρι για ψωμί, 2 κουτάλια.

 

ΥΛΙΚΑ

4 φέτες ψωμί

1 Βάζο “Askada” Άλειμμα Σύκου - Organic fig spread

4 φρέσκιες Λεντινούλες Δίρφυς

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγο γραβιέρα

Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο

Ανθός Αλατιού Μάνη,

φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού από την μια πλευρά προσέχοντας να ροδίσουν ελαφρά και να αποκτήσουν με τραγανή θωράκιση.

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις Λεντινούλες και τεμαχίζουμε σε ομοιόμορφες φετούλες περίπου 5mm πάχος. Στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια μας για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Τρίβουμε τη σκελίδα σκόρδο πάνω στο ψωμί με έντονες γρήγορες κινήσεις σαν να σβήνουμε με γόμμα.

Απλώνουμε το άλειμμα σύκου, τα μανιτάρια και στο τέλος τρίβουμε την γραβιέρα μας.

Καλή σας απόλαυση!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ