ΟΙ GRILL ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ

ΨΗΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΟΥΖΟΥ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ

για 8 μεγάλες Λεντινούλες και 8 Πλευρώτους

1 κ.σ. Μουστάρδα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κ.σ. Πάπρικα

1 κ.σ. Πούδρα Λεντινούλα

3 κ.σ. ψιλοκομμένος Δύοσμος

1 κ.σ. Ανθός Αλατιού Μάνης

1 κ.σ. Φρέσκο θυμάρι

150ml ούζο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάδα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Τοποθετείτε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι ανάποδα (με τα ελάσματα προς τα πάνω), χωρίς να τα πλύνετε. Ρίχνετε την μαρινάδα με μια κουταλιά της σούπας πάνω σε κάθε μανιτάρι. Τοποθετείτε τα μανιτάρια προσεκτικά πάνω στη σχάρα.

Τις «Λεντινούλες» δεν χρειάζεται να τις γυρίσετε ανάποδα. Τις ψήνετε από την αρχή μέχι το τέλος για περίπου 15 – 20 λεπτά και τις απομακρύνετε από την φωτιά όπως τις βάλατε.

Τα «Πλευρώτους» μετά από 10 -15 λεπτά ψήσιμο μπορείτε να τα γυρίσετε ανάποδα και να ψήσετε άλλα 5 λεπτά για να γίνουν πιο τραγανά.

Η φωτιά στα κάρβουνα είναι τόση ώστε να μπορείτε να κρατήσετε την παλάμη σας για 3-4 sec. Αντί για ψησταριά μπορείτε να ψήσετε σε οικιακό φούρνο για 18 λεπτά στους 180oC. Λίγο πριν βγάλετε τα μανιτάρια μπορείτε να ρίξετε τριμμένη φέτα και να την αφήσετε να λιώσει. Ένα άλλο μυστικό είναι να γαρνίρετε με τριμμένη φρυγανιά 10 λεπτά πριν το τέλος για να «τραβήξει» τα υγρά. Ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από τη δύναμη της φωτιάς και εάν θέλετε τα μανιτάρια σας με σώμα ή τραγανά.