ΟΙ GRILL ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑ SHIITAKE - ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ

για 4 σουβλάκια

400γρ φιλέτο μπούτι κοτόπουλο 1 δισκάκι Λεντινούλα 200γρ 4 φρέσκα κρεμμύδια

Για την Μαρινάδα

4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο Τζίντζερ 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 1 κ.σ. πούδρα Λεντινούλα Ρίγανη Μάνης Ανθός Αλατιού Μάνης Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάδα: Αναδεύετε όλα τα υλικά μαζί. Η υφή της μαρινάδας δεν είναι πολύ ρευστή. Θα προσέξετε κατά το ψήσιμο ότι θα καραμελώσει σε κάποια σημεία και το σουβλάκι θα μοιάζει σαν "καμένο" ενώ δεν είναι.

Για το Σουβλάκι Κόβετε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στα τέσσερα, καθαρίζετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κόβετε σε τεμάχια των 3 εκ. ενώ τις πιο μεγάλες Λεντινούλες στη μέση. Περνάτε τα 3 υλικά σε καλαμάκι με την κάτωθι σειρά: πρώτα 1 κρεμμυδάκι, μετά κοτόπουλο και μανιτάρι εναλλάξ και τελειώνετε με ένα κρεμμυδάκι. Αλείψτε με πινέλο ή περιχύστε ένα – ένα το σουβλάκι με την μαρινάδα. Προσέχετε να καλυφθεί σε όλες τις πλευρές. Ψήνετε στα κάρβουνα.

Τη μαρινάδα που περίσσεψε θα την χρειαστείτε για να γαρνίρετε στο τέλος. Μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε στη μαρινάδα σας μαύρο ή λευκό σουσάμι.

Σερβίρετε σε πίτα καλαμποκιού με ψητά μανιτάρια ( ή μανιταροσουβλάκι) και σάλτσα γιαουρτιού.