ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΙΡΦΥΣ ΤΑΛΙΟΛΙΝΙ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΜΕ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
Dirfis Tagliolini Pleurotus with Shiitake & Shrimps
By executive chef Dave J Critchley
Υλικά για 2-3 άτομα
Xρόνος Ετοιμασίας: 18 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 2
Σκεύη 1 τηγάνι, 1 κατσαρόλα, 1 ξύλινη σπάτουλα, μαχαίρι, κουτάλι, δίσκος κοπής, σουρωτήρι.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί bio-Ταλιολίνι Πλευρώτους 250g
6 μεγάλες γαρίδες
4 μέτριες φρέσκιες Λεντινούλες Δίρφυς κομμένες σε φέτες.
200γρ. φρέσκα μικρά Πλευρώτους Δίρφυς
10 τοματίνια κομμένα στη μέση
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο φετούλες
Φρέσκο Βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο (σε λεπτές φετούλες)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε φετούλες
1 λεμόνι
Μισό ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Λίγο φρέσκο βασιλικό, Ρίγανη (ή θυμάρι), Σχινόπρασσο.
Ελαιόλαδο,
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά.Σοτάρουμε τις γαρίδες σε χαμηλή φωτιά (και από τις δύο πλευρές) σε λίγο ελαιόλαδο για 2 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και αποσύρουμε τις γαρίδες αμέσως μόλις ροδίσουν αφήνοντας μέσα στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στο ίδιο τηγάνι (έχοντας αφήσει μέσα το σκόρδο και το κρεμμυδάκι) σοτάρουμε τα μανιτάρια μας και τα ντοματίνια για 3 λεπτά, σβήνουμε με χυμό από μισό λεμόνι και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.
Συνεχίζουμε για άλλο ένα λεπτό και σβήνουμε με λίγο από το νερό του βρασίματος των ζυμαρικών μας. Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι μας τα ζυμαρικά (που έχουμε βράσει σε κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες), ανακατεύουμε άλλη μία φορά όλα τα υλικά μαζί και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με τον βασιλικό και το σχινόπρασσο και λίγες σταγόνες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
Καλή σας απόλαυση!