ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΙΡΦΥΣ ΤΑΛΙΟΛΙΝΙ ΚΟΡΝΤΙΣΕΠΣ ΜΕ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Dirfis Tagliolini Cordyceps with Shiitake & ChickenDirfis Tagliolini Cordyceps with Shiitake & Chicken
By executive chef Dave J Critchley
Υλικά για 2-3 άτομα
Xρόνος Ετοιμασίας: 18 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 2
Σκεύη 1 τηγάνι, 1 κατσαρόλα, 1 ξύλινη σπάτουλα, μαχαίρι, κουτάλι, δίσκος κοπής, σουρωτήρι.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί Ταλιολίνι Κόρντισεπς 250g
2 τεμάχια στήθος κοτόπουλο
4 μέτριες φρέσκιες Λεντινούλες Δίρφυς κομμένες σε φέτες.
200γρ φρέσκα μικρά Πλευρώτους Δίρφυς
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο φετούλες
3 σκελίδες σκόρδο (σε λεπτές φετούλες)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
6 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο ή Δίρφυς πρόβειο βούτυρο με τρούφα
Λίγο μαϊντανό
Λίγο θυμάρι
Ελαιόλαδο,
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο με μικρές μπουκίτσες και σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει ελαφρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει (πάντα σε χαμηλή φωτιά) και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμυδάκι λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς. Ύστερα από περίπου 7 λεπτά ελαφρού σοταρίσματος προσθέτουμε πάλι λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι τρίβουμε το θυμάρι, αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και κλείνουμε τη φωτιά.
Στη συνέχεια, βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε 2 λίτρα νερό με λίγο αλάτι για 3 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε και ενσωματώνουμε με το κοτόπουλο με όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασίματος και λίγο βούτυρο.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα.
Καλή επιτυχία!