ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΔΙΡΦΥΣ
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
1 συσκευασία ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΔΙΡΦΥΣ 300γρ
4 καρότα
2 ξερά ψιλοκομένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
1 φ.σ μπύρα
2 κ.σ μουστάρδα σε σπόρους
1 φ.τ κρέμα γάλακτος
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ θυμάρι
1 κ.σ κορν φλάουρ
5-6 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους και τα μανιτάρια ΔΙΡΦΥΣ
Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και σβήνουμε το φαγητό με την μπύρα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το θυμάρι.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το κοτόπουλο για 45 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Όταν βράσει, βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
EXECUTIVE CHEF