ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΔΙΡΦΥΣ
Υλικά Συνταγής
1 Ποικιλία Φάρμας αποξ. μανιτάρια ΔΙΡΦΥΣ
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 φυλλαράκι δάφνη
1 κ.γ. γλυκό μπούκοβο
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε το βαζάκι με τα αποξ. μανιτάρια με λευκό κρασί και το αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε το περιεχόμενο από ένα βαζάκι μεζεδάκι Λεντινούλα (με το λάδι της), τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις μαραθούν οι πιπεριές σβήνουμε με το κρασί του μουλιάσματος αδειάζοντας και τα ξερά μανιτάρια που έχουν μουλιάσει. Διαλύουμε τον πελτέ, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να δέσει (περίπου 15-20 λεπτά). Προαιρετικά, προσθέτουμε 4-5 κομμάτια μοσχαρίσιο λουκάνικο που το έχουμε σοτάρει.