ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ME ΜΑΝΙΤΑΡΙA ΔΙΡΦΥΣ

YΛΙΚΑ

1 σκαφάκι 300γρ ποικιλία φρέσκων μανιταριών ΔΙΡΦΥΣ
15γρ. αποξηραμένες μορχέλλες ή αποξηραμένες λεντινούλες ΔΙΡΦΥΣ
1/4 κούπας λάδι + κ.γ λάδι μαύρης τρούφας ΔΙΡΦΥΣ
1 κούπα ψιλοκομμένα, φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
1/3 κούπας ρύζι
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό μπορεί να λείπει για νηστίσιμη εκδοχή
1/4 κούπας χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίστε  τα μανιτάρια σε φετούλες.
 Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν (περίπου για 5-6 λεπτά).
Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε 3' ακόμη το σοτάρισμα.
Προσθέστε τα ξερά μανιτάρια (ως έχουν, χωρίς μούλιασμα) το άνηθο, το μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σούπα φτάσει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι.
Σκεπάστε και σιγοβράστε 20', ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι.
Σ' ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την από τη φωτιά.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
EXECUTIVE CHEF