ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Υλικά Συνταγής

4 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)

4 πιπεριές φλωρίνης (μεγάλες)

1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο

200γρ ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (ή ιδανικά, σάλτσα ντομάτας με Λεντινούλα Δίρφυς)

1 σκ. σκόρδο

1 συσκ. Πλιγούρι με μανιτάρια 280g (Μανιτάρια Δίρφυς)

Λίγα κλοναράκια δυόσμο

1 φλ. Ελαιόλαδο

1 φλ. νερό

1 κ.σ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το καπάκι  από την πιπεριά και αφαιρείτε τους σπόρους και τους πετάτε. Κόβετε καπάκι από την ντομάτα και με ένα κουτάλι αδειάζετε προσεχτικά τη ψίχα σε ένα μπολ.  Αλέθετε σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά και την ψίχα της ντομάτας.   Αδειάζετε τα αλεσμένα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη συσκευασία από το πλιγούρι με μανιτάρια Δίρφυς, το αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε ελαφρά. Πριν ξεκινήσετε το γέμισμα, εάν θέλετε να γίνουν πιο ζουμερά, μπορείτε να ανοίξετε μικρές τρύπες στη βάση τους με δυο πιρουνιές. Γεμίζετε τα γεμιστά κατά τα ¾,  σκεπάζετε με το καπάκι τους.  Περιχύνετε το ταψί με την σάλτσα ντομάτας, το νερό και τέλος προσεχτικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και ψήστε για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και πόσο “ξεροψημένα” τα θέλετε, ρίχνοντας στη μια ώρα, σάλτσα πάνω τους. Αν θέλετε, προσθέτετε και πατάτες κυδωνάτες και 15 λεπτά πριν το τέλος φρέσκα πλευρώτους (μικρά ολόκληρα) και φρέσκιες λεντινούλες.