ΟΙ GRILL ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ
ΨΗΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
ΥΛΙΚΑ
για περίπου 16 μανιταροσουβλάκια ή για 2-3 κιλά μανιτάρια (Λεντινούλες και Πλευρώτους).
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί (κατά προτίμηση Μαλαγουζιά)
Χυμός από δύο πορτοκάλια
Χυμός από μισό λεμόνι
3 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Μέλι Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Φρέσκο Θυμάρι
Ανθός Αλατιού Μάνης
1κ.σ. κοφτή Κουρκουμάς
1 κ.σ. Πούδρα Λεντινούλα
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί. Η υφή της μαρινάδας είναι λεπτή και υδαρής. Ψήνετε για 10 λεπτά τα μανιταροσουβλάκια, στην συνέχεια τα βουτάτε μέσα στο μπολ με την μαρινάδα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε τα μαρινάρετε πρώτα τα μανιταροσουβλάκια μέσα στην μαρινάδα και μετά να τα ψήσετε για 15-20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από τη δύναμη της φωτιάς και εάν θέλετε τα μανιτάρια σας με σώμα ή τραγανά. Η φωτιά μας είναι συνήθως τέτοια ώστε να μπορείς να κρατήσεις την παλάμη σου για 3-4 sec. Ψήνετε πάντα τα "Φιλέτα Πλευρώτους" ανάποδα (με τα ελάσματα προς τα πάνω) προσθέτοντας λίγο, αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο.
Μόλις ψηθούν περιχύνετε με την ίδια Μαρινάδα. Μπορείτε να σερβίρετε περιχύνοντας τα μανιτάρια με την μαρινάδα που έχει περισσέψει. Τα τοποθετείτε πάνω σε πίτα καλαμποκιού και να γαρνίρετε με μια σάλτσα γιαουρτιού.